Dansk Fokusskrivning

Blogindlæg

Jeg skriver i øjeblikket stort set hver dag. Siden halvvejs i januar har jeg (igen, igen) aftalt med mig selv at jeg vil skrive en halv time hver dag, det har jeg altså som mål, og det lykkedes indtil videre 150 gange, ud af godt 200 dage.

Ideen om, at der er nogle linjer som godt kunne bruges som blogindlæg, har altid været der, men jeg har holdt mig tilbage da jeg ville koncentrere mig på indholdet. Eller måske bedre sagt, på at skrive det som vil ud.

Jeg vil ikke påstå at det kunne have været 150 blogindlæg, fordi der er mange dage hvor jeg vrøvler endnu mere end vanligt. Og dog, der er også dage hvor der kan være flere korte tanker eller sætninger, som måske kunne bruges.

Jeg havde dog også en ide om at det der med at skrive om “ingenting”, er ikke noget man længere gør, det gjorde man måske i 2005, da at blogge var nyt, og mange kastede sig ud i det. Har man nu ikke Ansigstbog til det?

Men jeg har kigget blandt andet på nogle tyske blogs og hvem de linker til, startende med Anke Gröner, og fandt ud af at min ide om en personligt dagligt tankebog-agtigt blog, findes i hvert fald i Tyskland, og nogle er endda godt læst. Der er nogle med virkeligt lange tekster, det må være for dem som virkeligt godt kan lide at læse, og der findes nogle personlige blogs om familien, mad (duh), og andre indgangsvinkler.

Efter jeg havde samlet ideer på denne måde, så jeg på min egen blog, som er i mange års dvale. Jeg var lidt forbavset da jeg så er der faktisk er 85 indlæg på dette blog (jeg har haft flere forsøg med forskellige blogs, så alt i alt har jeg nok skrevet omkring 150 indlæg.) Det gik op for mig at det umiddelbart virker lidt underligt at være i tvivl om jeg vil blogge pga at jeg ikke synes at det er nødvendigt at være for personligt. Men med 85 blogposts på banen er jeg sådan set allerede startet. De er dog stort set alle “persons-neutral”, så at sige. Og det tænker jeg på at løsne en anelse op på. i første omgang ikke ved at skrive om noget specifikt, men at lægge det ind i bloggen som kom frem og som jeg syntes er interessante nok til at sætte til siden.

Men måske, når jeg nu er obs. på hvad jeg skriver, er der pludseligt alligevel ikke så mange ting som egner sig. Og det er vigtigt at jeg beholder min skrive halv-time som et redskab hvor jeg kan skrive hvad jeg har lyst til, tømme mine tanker, komme på nogle ideer, skriver de ting ned som jeg synes at jeg burde lave, og eventuelt at komme af med nogle frustrationer – som jeg tit finder en slags løsning til mens jeg skriver.

Jeg kan godt forestille mig at jeg også kan finde på at skrive noget specielt til bloggen, det kan være fordi jeg har læst en bog (ja ja, det sker en enkelt gang). Eller fordi jeg vil reagere på noget jeg har hørt eller læst. Men hvis jeg holder min skrive session som basis, har jeg vel altid et rødt tråd i mine indlæg.

Jeg tror at skrive, eller arbejde, på min blog skal være en fast hverdagsopgave, så kan det være i forlængelse af min skrive-session. Jeg prøver nemlig at holde fast i nogle discipliner og fordi jeg, lige som stort set alle mennesker, kæmper med at holde mig på sporet uden at blive distraheret.
Det skulle enligt være noget andægtigt – hvis det ord bruges på dansk. Noget man har afsæt tid til, og noget man tager seriøst, fordi det er det man vil eller skal. Det er jo det jeg vil i livet, og så er det lidt underligt ikke at gøre det. Men lad os nu se…