Dansk

Goodreads

Jeg har alligevel oprettet mig som bruger på Goodreads, selvom jeg går ud fra at det er spildt af tid at bruge en social og kommerciel hjemmeside. Men man har vel lov til at lege lidt.
Da jeg undersøgte tjenesten kom der i hvert fald nogle bøger frem som ligner interessant: Nick Cave (har også skrevet bøger selvfølgeligt) – Katinka har sin digt samling der, dvs en henvisning til det, Rilke, Hadot, Natalie Goldberg, Rasmus Ejrnæs.. de er der allesammen.
Så i det mindste kan jeg blive lidt klogere på hvad der findes i bogverden, i den retning jeg glider ned at.
Jeg fandt en bruger, en ung studerende, som til min overraskelse læser gamle bøger, og det var rart at se at sådan nogle findes endnu. Det er spændende og dejligt at vide at verden ikke er gået under endnu.

Det er som om jeg i disse dage mere og mere glider ind i en verden af bøger, forfatter, litteratur.. en verden jeg ikke rigtigt synes at jeg hører til, men måske kunne der i fremtiden være et hjørne for mig alligevel.
Det er godt at få indflydelser fra nutidige og tidligere generationer, man skal ikke selv opfinde hjulet igen, det kan man jo heller ikke.
Jeg har lyst til at vælge en forfatter og læse den person, samle info og værker fra den forfatteren, sådan at han eller hun bliver levende og nemmere at forstå – måske. Men jeg ved det ikke endnu. Da jeg var ung kunne jeg lide at læse J. M.A. Biesheuvel, J. H. Donner, Filip de Pillecijn og korte historier af Vladimir Nabokov. Men alle mennesker er interessante, alle har en historie at fortælle. Bare man lytter.

Alle burde læse flere bøger om året, fordi det er overlevering af viden, tradition, kendskab og tanker som bringer menneskeheden videre, hvis bare i form af nye diskussioner og dannelsen af egne meninger.

Og jeg, som går så op i at tidligere tider havde mindst lige så meget at fortælle som vi har, og som prøver at forstå historie og mennesker gennem tiden, jeg læser næsten ikke. Ubegribeligt, men det må være fordi jeg har så travlt med andre ting.
Mon ikke at hvis jeg læser at min skrivning langsomt bliver af en smule bedre kvalitet, og hvem ved bliver mit dansk også en anelse mere forståeligt.

Hvad er det igen det hedder?

“If you want to be a writer, you must do two things above all others: read a lot and write a lot.”

― Stephen King

(Citat også via Goodreads.)