Dansk

Bænkebider

Han tager behændigt bænkebideren frem fra græsset, og holder den mellem to fingre, sådan at undersiden med de mange ben er synligt. Benene bevæger sig ustandseligt, og kroppen krummer sig utivlsomt, men han har godt fat i den. Han har selv hentet insektbogen, og har set hvordan far lå en bænkebider på forsiden ved siden af en tegning af en bænkebider. Han startede helt forfra i bogen, så på alle tegninger, og var nået frem til siden med de forskellige bænkebider i Danmark.

Den som han holder i hånden bliver lagt på de tegninger af 7 forskellige arter, for at se om det levende dyr ligner et af tegningerne. Dyret bliver holdt godt fast ved det bagerste del af kroppen, og de øverste del kommer til at ligge stille på et af de 7 tegninger. Far gør opmærksom på de kendetegn som er specifik for hver tegning: har den en slags hale, kan man godt se hovedet, er ens antenner lange eller korte? Til sidst når far og søn frem til at det må være en langbenet bænkebider. Far læser den tilhørende tekst højt, hvor det siges at en langbenet bænkebider findes i åbne skove og græsarealer og at den er meget almindeligt, så far siger at det også passer at de finder sådan en i græsset under rønnebærtræet. Sønnen holder endnu fast i den langbenede bænkebider, men slipper pludseligt. – Det kilder! griner han.